Saturday, August 10, 2013

Billige turer i Stavanger (med bussen)

Hvis du besøker Stavanger og vil se litt mer enn bare byen, er det faktisk mulig å bruke vanlige Kolumbus busser for å dra på tur. Det er selvfølgelig den billigste alternativen. Her er 3 av dem.

1) På broen:


Den er ikke helt en tur men det er noe gøy dere kan gjøre i Stavanger: ta bussen nummer 4 fra sentrum (retning Rosenli). Bussen kjører over en bro. Gå ned på første stop etter det og nyt landskap. Du kan gå ned, rett ved siden av sjøen eller bare gå tilbake (på fot) og se på fjell og sjøen.

2) Til stranden

Mange kjenner Sola stranden men det er ikke så mange som vet om en annen strand som kan gå til med bussen: ta linjen 3 til Viste Hageby (siste stopp) og du er 5 minutter fra sjøen (spør sjåfør om retningen).

Det er andre muligheter: ta linjen 2 eller 3 i retning Sandnes å gå ned i Vaulen. Ta Stasjonsveien til sjøen. Eller gå til Mariero stranden (ikke så lett å finne et sted å sette seg ned men sjøen er der og det er veldig få folk).

3) Til Rennesøy

Denne er en fantastisk tur og kanskje den jeg liker best. Ta bussen 10 til Rennesøy. Du vil gå gjennom vakre landskap og det er bare å sette deg ned der du liker best. Det er ikke så mange folk der og det er enkelt å ha det rolig. Jeg stopper vanligvis selv nær Coop (en av de siste stopp), slik at jeg kan kjøpe brus og sånn men av og til stopper jeg litt før eller stopper jeg ikke i det hele tatt (bare en tur gjennom øyet).

Konklusjon:
Du trenger jo ikke å betale så mye for å nytte Naturen i Stavanger og det er en fordel av byen. Sjøen er hvor som helst og det er bare å finne "din spot".

Jeg må beklage for så få bilder... jeg hadde tatt mange men PC-en min krasjet og jeg har ingen bilder igjen (fant en av broen fra lenge siden, det er alt). Unnskyld for det.

No comments:

Post a Comment